колеги имам алфа 145 1.4 16в ТС Джуниър изпълнението и като я запаля и е студена като дам малко повече гас като тръгвам гърми нещо по мотора мисля че всмукателните тръби като зкагрее спира и работи перфектно !някой ако има идея какво да направя да каже щото ме е страх да не счупи нещо !!!благодаря !!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
защо гърми?
Collapse
X
-
Здравей колега. Аз имах същите проблеми.. ЕТО я темата. Аз така и не съм убеден за себеси от какво се получава така.. Тогава всички ми казваха дебитомер, та дебитомер.. Аз не вярвах, а и скъпо.. По едно време проблемите ми изчезнаха напълно след като смених бензина от OMV 95 на Еко 95.. и така беше до време... после пак същото и то с бензина от Еко-то.. Наскоро смених дебитомер с нов БОШ. И проблема пак изчезна... ноо.. една сутрин пак ми гръмна веднъж.. Но определено с новия дебитомер проблема силно се повлия и почти изчезна. Може и кабелите и свещите да имат общо.. Незнам.Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98
Comment
-
Моята сутрин не вдига оборотите,пали от тртия път и то със гас,и на всичкото отгоре пуши черно като дизел.Сменял съм дебитомер-след това пробвах с други,но проблема си остана,а и гърми в смукатела.Доста други варианти съм пробвал но ми е дълго да ги обяснявам.Ясно е че колата работи богато на смес,но като тръгнеш и всякаш не и стига бензина и направо неможеш да тръгнеш(това е сутрин).
На 26 този месец съм на специалист в тази област и ще видя какво ще стане.Ако не стане нищо ще пробвам и със смяна на чип-тунинга.
Алфа-та ми е 1.6тс 2000г.(немога да свикна с това че ми зчезна от подписа).
Comment
-
ВСМУКАТЕЛЕН КЛАПАН или КЛАПАНИ.Това означава и автомати.ЗА свещите не казвам нищо.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщениеМоята сутрин не вдига оборотите,пали от тртия път и то със гас,и на всичкото отгоре пуши черно като дизел.Сменял съм дебитомер-след това пробвах с други,но проблема си остана,а и гърми в смукатела.Доста други варианти съм пробвал но ми е дълго да ги обяснявам.Ясно е че колата работи богато на смес,но като тръгнеш и всякаш не и стига бензина и направо неможеш да тръгнеш(това е сутрин).
На 26 този месец съм на специалист в тази област и ще видя какво ще стане.Ако не стане нищо ще пробвам и със смяна на чип-тунинга.
Алфа-та ми е 1.6тс 2000г.(немога да свикна с това че ми зчезна от подписа).
пс: а подписа можеш да си го сложиш пак, само влез в профила и си го редактирай166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеВъзможно е и да не е зацепена правилно.
пс: а подписа можеш да си го сложиш пак, само влез в профила и си го редактирай
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеВСМУКАТЕЛЕН КЛАПАН или КЛАПАНИ.
Няма да прекъсва само студена.Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Comment
-
Гърми на бензин !
Хайде пишете и мен в отбора на "артилеристите", гърмим на ниски обороти но само на бензин. Колата е алфа 146 1.4 16в ТС Джуниър със заводско газово, на газ върви като изтребител но мина ли на бензин става проблем. Паля нормално на бензин, няма вариации на оборотите но подам ли газ гърми понякога здраво а и не върви добре. Както се изрази един колега все едно тегля още една кола. Искам да уточня че проблема се появи след около 20 км след като я купих и в крайна сметка ми изгоря бобината на 1 цилиндър. Оказа се че тъпанарите са мили двигателя с пароструйка и свещите си бяха порядъчно пълни с вода.Почистих, смених свещи но проблема остана. Сега се чудя дали имам скапан дебитомер, задръстени инжектори или и двете.Last edited by NATAN; d.m.y г., 08:24.
Comment
-
И при мен е същия случай просто изчаквам да загрее колата над 70 градуса и оборотите да паднат под 1000 до тогава не я натискам над 3500 оборота или както е написал
neO
"довери ми се... простои чакай оборотите да паднат под 1000 и после първите 5 км по леко без рязка газ и ще забравиш за това
обяснение - абе просто го направи"Alfa Romeo 145 1.6 TS '99 facelift
Alfa Romeo 147 1.9 jtd '05 facelift
Камион 2,4 jtdm Q4
Comment
-
Братлета,а някой пробвал ли е да махне катализатора?
Чета вече втра тема за този проблем,понеже и моята 145-ца ги прави тия магарии.Оказва се обаче че за един и същ проблем,след ходене на диагностика на много от колегите от форума,показва различни рашения.На един ламбда сонда,на друг дебитомер,на трети нищо,четвърти пък твърди че от смяната на бензина има подобрение...
Та затова питам,дали някой не е пробвал да махне катализатора,и дали не би имало подобрение от това!?!sigpic145 1.6 TS 120hp
Всички коли свършват в"НАДИН"-*ALFA ROMEO* където си поиска.......
Comment
-
Колеги ето ви един пост от Форума на Ланча!
Имаше много теми и запитвания за сутрешното припукване във вмукателните тръби на капа 2,0 20 клапана и моята така правеше,като вдигне малко температурата и се пооправи,какво ли не сменях и на какъв ли майстор не я карах и на какъв ли не компютър я закачах и в крайна сметка се оказа компютъра за управлението на мотора,смених го с друг от друга капа и готово,колата заработи като нова,ако има някой с такъв проблем да пробва - успехLast edited by pipol; d.m.y г., 14:56.
Comment
Comment